"Αναμένουμε τις ενέργειες του εισαγγελέα για την αποχή των μαθητών στο σχολείο του Προφήτη"



Τις ενέργειες του εισαγγελέα αναμένει ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, λίγες ώρες αφού του κοινοποίησε επιστολή ορισμένων γονέων του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη.

Όπως ανέφερε στο www.praktoreio-macedonia.gr ο κ. Ανανιάδης” Πέντε γονείς μαθητών από το δημοτικό του Προφήτη υπέγραψαν μία επιστολή στην οποία αναφέρουν ότι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο καθώς υπάρχει απογευματινή βάρδια στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα προσφυγόπουλα. Η επιστολή εστάλη στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στο Δήμο Βόλβης όπου υπάγεται η περιοχή του Προφήτη”.

“Ενημερώσαμε τον εισαγγελέα και αποστείλαμε τη σχετική επιστολή”, επισήμανε ο ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, “και αναμένουμε τις ενέργειες του εισαγγελέα”.

Ο κ. Ανανιάδης διαβεβαίωσε για άλλη μιά φορά πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών. "Διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας" και συμπλήρωσε "η δική μας ανησυχία είναι ότι πολλοί μαθητές από το δημοτικό του Προφήτη δεν προσέρχονται στο σχολείο και χάνουν τα μαθήματά τους”.

Ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους γονείς που επιμένουν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τα μαθήματα, να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους καθώς όπως τόνισε το σχολείο είναι υποχρεωτικό “ η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, ζητώ από τους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να επιστρέψουν στα θρανία. Το γεγονός ότι στο ίδιο σχολείο φοιτούν προσφυγόπουλα δεν είναι λόγος για να μην φοιτούν τα παιδιά μας”

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου