Ξεκινά η δεύτερη αξιολόγηση με αιχμή τα εργασιακά

Aυλαία σήμερα της δεύτερης αξιολόγησης με αιχμή τα εργασιακά. Στην Αθήνα φθάνουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Την Παρασκευή αναμένεται και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βαλκουλέσκου. Στόχος να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία.
Παραμένουν οι διαφορές ΔΝΤ- Βερολίνου για το χρέος, αμφότερες οι πλευρές των δανειστών –πλην Σόιμπλε- συνηγορούν στην εφαρμογή μέχρι το τέλος του έτους, των αποφάσεων ελάφρυνσης του χρέους. 


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι ελάφρυνση του χρέους μπορεί να υπάρξει στο τέλος του τρίτου προγράμματος, εάν είναι αναγκαίο. Οι 'Ελληνες- σημειώνει- κάνουν πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις». 

Αναφερόμενος στις διαφορές με το ΔΝΤ κάνει λόγο για «παρεξήγηση» προσθέτοντας ότι δεν προτίθεται να συγκρουσθεί με το Ταμείο.
Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ανοικτή επιστολή 36 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης είναι αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση υλοποιεί τη συμφωνία με τους θεσμούς και σκοπεύει να κλείσει γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση, καλώντας και την άλλη πλευρά να υλοποιήσει τη συμφωνία, μέρος της οποίας είναι και η διευθέτηση του χρέους τόνισε από το βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ολιγωρίες δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου