Κοτζιάς: Το ΥΠΕΞ δεν παρασύρθηκε από δημοσίευμα του ΑΠΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι το υπουργείο δεν παρασύρθηκε από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, σχετικά με τις δηλώσεις που φαινόταν να έκανε ο Ερντογάν. Έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και γελοιότητες από μερίδα του Τύπου και των ΜΜΕ.
Μετά τη λανθασμένη ενημέρωση του ΑΠΕ, που ανέφερε ότι ο Ερντογάν έκανε λόγο για δημοψήφισμα περί «Δυτικής Θράκης» και την ανακοίνωση του υπουργείου, αρκετά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση προς την Τουρκία, βασιζόμενο στο δημοσίευμα.

«Ο αντιπολιτευτικός Τύπος έχει κάποιες ευκολίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε την επίμαχη ανακοίνωση «έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις του στα τουρκικά από την ανάρτηση στο ίδιο το site της προεδρίας της Τουρκίας. Γι' αυτό και εμείς στην ανακοίνωσή μας δεν αναφέραμε ούτε περί δημοψηφίσματος, ούτε οτιδήποτε άλλο».

Όπως υποστήριξε, αν και υπήρξαν δύο λανθασμένα τηλεγραφήματα, από το Γραφείο Τύπου της Αγκυρας και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Κωσταντινούπολη, που αναφέρουν ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε δημοψηφίσματα, «εμείς τέτοια ανακοίνωση δεν κάναμε».

Παράλληλα, τόνισε πως τέτοιες «γελοίες» καταστάσεις συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. «Το γελοίο μερίδας του Τύπου και ΜΜΕ είναι ότι μας καταγγέλουν ότι είμαστε διαλυμένο σαν υπουργείο, διότι δεν έχουμε διαβάσει οι ίδιοι την ανακοίνωση Ερντογάν αλλά αφήσαμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από το ΑΠΕ. Εμείς δεν αναφέραμε κανένα δημοψήφισμα, δεν κάναμε κανένα λάθος στην ανακοίνωσή μας και μας χρεώνουν κάτι που δεν κάναμε. Αυτά μόνο στην Ελλάδα του σήμερα γίνονται.

Να μας καταγγέλουν για διαλυμένους που δεν ξέρουν που μας πάν τα τέσσερα, όπου μας χρεώνουν όλα αυτά που κάνανε οι υπόλοιποι. Επί παραδείγματι, ο κ. Κεφαλογιάννης της ΝΔ, έκανε ερώτηση- καλόβουλα λέω εγώ- στο ευρωκοινοβούλιο, με βάση την ανακοίνωση του ΑΠΕ. Αρα, δεν είμαστε εμείς που κάναμε τέτοιο λάθος γιατί είμαστε προσεκτικοί και μελετάμε στα τούρκικα και τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών και της προεδρίας της Τουρκίας κ.λπ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου