Κέρδη για τα ελληνικά ομόλογα μετά τον ανασχηματισμό



Μεγάλα κέρδη καταγράφουν σήμερα Δευτέρα τα ελληνικά ομόλογα, καθώς οι αγορές φαίνεται να αντιδρούν θετικά στον ανασχηματισμό της προηγούμενης εβδομάδας.
Η απόδοση του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι κάτω από το 7,3%, έχοντας βελτιωθεί κατά περισσότερες από 30 μονάδες βάσης μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις ημέρες μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του διετούς ομολόγου, η απόδοση του οποίου έχει βελτιωθεί κατά σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα, πέφτοντας στη ζώνη του 4,9%.

Ο ανασχηματισμός διατήρησε στη θέση του τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, έφερε στο χαρτοφυλάκιο Οικονομίας τον ελληνοαμερικανό ακαδημαϊκό Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις του υποστήριξε το άνοιγμα της οικονομίας σε επενδύσεις.

Ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν ορισμένοι υπουργοί που αντιστέκονταν στις ιδιωτικοποιήσεις από κρίσιμες θέσεις – όπως τον Πάνο Σκουρλέτη από το υπουργείο Ενέργειας.

Ανοδική πορεία ακολουθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο πράσινο κατά 1,7%.

Ανάμεσα στους κερδισμένους οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου