Οι αιχμές Φίλη κατά Τσίπρα

Αποχωρώντας από το υπουργείο Παιδείας, ο Ν. Φίλης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον Α. Τσίπρα που μετέτρεψε το «άριστα 20» σε «μη προβιβάσιμο βαθμό» ως προς το έργο του στο υπουργείο Παιδείας. Χαρακτήρισε την προ ημερών συνέντευξη του Ιερώνυμου «συμβόλαιο πολιτικού θανάτου».
Τόνισε πως από την πλευρά του πρωθυπουργού δεν του επισημάνθηκαν προβλήματα, αντιθέτως υπήρξαν θετικές αναφορές στο έργο του υπουργείου Παιδείας. Επισήμανε πως το «άριστα 20» που του έβαλε ο Α. Τσίπρας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μετατράπηκε σε «μη προβιβάσιμο βαθμό».

Υποστήριξε πως «όλοι βρισκόμαστε σε αυτές τις θέσεις με εντολή του ελληνικού λαού και με απόφαση του Πρωθυπουργού». Όπως δήλωσε, σκοπός του δεν ήταν ποτέ η υπουργική καρέκλα. «Χαμογελώ και μόνο με την απορία κάποιων ανθρώπων, γιατί δεν ανέλαβα άλλο υπουργείο. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν».


Σχετικά με την κόντρα του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τόνισε ότι η προ ημερών συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, αποτέλεσε «συμβόλαιο πολιτικού θανάτου» για τον ίδιο. «Η απομάκρυνσή μου απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η αφεντιά μου δέχθηκε κλίμα χυδαίων επιθέσεων. Κάθε καλά ενημερωμένος πολίτης γνωρίζει τους σταθμούς αλλαγής στάσης της εκκλησίας. Την εβδομάδα που μας πέρασε και παρά την άρση των παρεξηγήσεων οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου με την συνέντευξη Ιερώνυμου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Η αντίθεση του κ. Ιερώνυμου για το τέμενος, ότι οι πρόσφυγες απειλούν με μουσουλμανοποίηση της χώρας, η πλήρης κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων. Ολα αυτά ακόμα και αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς συνιστούν ευθεία επίθεση στο δημοκρατικό πολίτευμα. Θα βυθίσει την χώρα μας πιο βαθιά στην κρίση. Το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα και τον πρωθυπουργό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν, να υψώσουν ανάστημα στην απαίτηση της εκκλησίας να απομακρυνθεί ένας δημοκρατικά εκλεγμένος υπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου