Νέα κόντρα Ιερώνυμου – Φίλη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλεσε τον υπουργό Υγείας, Νίκο Φίλη, προβληματικό άνθρωπο, που άλλα λέει το βράδυ και άλλα το πρωί, ενώ αναφερόμενος στο θέμα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, διερωτήθηκε «ποιος θα μας χωρίσει;». «Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω τη συμπεριφορά του», η απάντηση του Ν. Φίλη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο ΣΚΑΙ, ο Ιερώνυμος εξαπέλυσε νέα επίθεση του Ν. Φίλη, χρησιμοποιούντες οξύτατους χαρακτηρισμούς. «Δυστυχώς, ο κ. Φίλης -του ζητώ συγγνώμη και από αυτή τη θέση-, είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί. Είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό ως Αρχιεπίσκοπος. Είναι ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του».

Πριν την μετάδοση της συνέντευξης του Ιερώνυμου ο Ν. Φίλης είχα μάθει τα όσα είπε για εκείνον και τόνισε ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει σε αυτό το ύφος.

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη να λέει ότι "δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει" και ότι "τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος". Σήμερα, μαθαίνω ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό. Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

Μετά την τοποθέτηση του Ν. Φίλη, υπήρξε απάντηση από το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, που ανέφερε ότι «ο κ. Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους. Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του, "δεν σκοπεύει να ακολουθήσει", σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου