Μοσκοβισί : Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις και βλέπουμε για το χρέος

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, επανέλαβε πως πρέπει να συνεχιστεί η πιστή τήρηση των μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε πως έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι τηρήσεις των δεσμεύσεων της Αθήνας, ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

«Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας. Είμαστε στον σωστό δρόμο για την επιστροφή των επενδυτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί και πρόσθεσε πως «η εμπιστοσύνη ξαναχτίζεται».

Υποστήριξε πως αν η ελληνική κυβέρνηση «αναλάβει τις ευθύνες της» θα πρέπει και οι εταίροι να αναλάβουν τις δικές τους ως προς το ζήτημα του χρέους, αφήνοντας «παράθυρο» για συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος, μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα τεθούν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου