Νέα απειλή από την Τουρκία για «πλημμύρα» προσφύγων στην Ευρώπη

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, επανέλαβε την απειλή Ερντογάν για «πλημμύρα» προσφύγων στην Ευρώπη, σε περίπτωση που «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως τόνισε, η Τουρκία είναι ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι «ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη», καθώς εάν οι πρόσφυγες περάσουν τα τουρκικά σύνορα, «θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα την κατακλύσουν, και η Τουρκία το αποτρέπει αυτό».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που οι συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ σταματήσουν, η χώρα θα υποστεί ζημιά, αλλά το κόστος για τους ευρωπαίους θα είναι πολύ μεγαλύτερο. «Αναγνωρίζω ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια ή εξαπλάσια για την Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο κάλεσε την Πέμπτη στο προσωρινό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καταδικάζοντας τα «δυσανάλογα κατασταλτικά μέτρα» που έχουν ληφθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου. Το ζήτημα της Τουρκίας αναμένεται να επανεξεταστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 15ης-16ης Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου