Συλλήψεις και προσαγωγές στο Πολυτεχνείο και άλλες πόλεις της χώρας

Σε 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν γύρω από το Πολυτεχνείο την Πέμπτη το βράδυ.
Η κατάσταση ήταν τεταμένη έως αργά το βράδυ της Πέμπτης, όου στην γύρω περιοχή έλαβαν χώρα συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία. Η ένταση έφτασε έως την Πατησίων, ενώ οι ομάδες των αντιεξουσιαστών χρησιμοποίησαν σαν ορμητήριο το υπό κατάληψη κτίριιο Γκίνη.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές για τα επεισόδια στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής. Στα Ιωάννινα, ο αστυνομικος Διευθυντής τραυματίστηκε στο κεφάλι από καδρόνι που πετάχτηκε εναντίον το.

Στο μεταξύ, σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στην Πάτρα, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Ηράκλειο. Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία χαρακτήρισαν και την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο. Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν και τελικά πέτυχαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορείας οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερη πορεία διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ από την πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου