Τροποποιήθηκε τεχνική μελέτη υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός (μεταλλεία Χαλκιδικής) για τροποποίηση της τεχνικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών, που είχε υποβληθεί στις 30 Μαΐου. Ανοίγει ο δρόμος για την εταιρία.
Όπως αναφέρει η σχετικά απόφαση του υπουργείου, η έγκριση δόθηκε υπό την προϋπόθεση ότι «η εκμεταλλεύτρια εταιρία θα λάβει όλες τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις εγκρίσεις, άδειες κλπ. από το ΥΠΕΝ, ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση των εργασιών και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων που αναφέρονται στη μελέτη».

Η απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για την έναρξη ως δραστηριότητας της εταιρείας, στη συγκεκριμένη περιοχή, μιας και από πλευράς υπουργείου έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του έργου.Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, είχε εγκρίνει στις 6 Μαίου του 2016 μια απόφαση πάνω σε αίτησης της εταιρίας για τροποποίηση άλλων στοιχείων της ίδιας μελέτης του έρ
γου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου