Γαλλία: Προηγείται ο Φιγιόν στη μάχη για το χρίσμα των Συντηρητικών

Προβάδισμα μίας μονάδας εμφανίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, έναντι των συνυποψηφίων του, Αλέν Ζιπέ και Νικολά Σαρκοζί, για το προεδρικό χρίσμα του γαλλικού, συντηρητικού κόμματος, ενόψει των αυριανών προκριματικών εκλογών.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Φιγιόν πήρε το προβάδισμα με 30% στην πρόθεση ψήφου, για πρώτη φορά σε μεγάλης κλίμακας δημοσκόπηση, που διενήργησε η Ipsos, για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde. Αλέν Ζιπέ και Νικολά Σαρκοζί εμφανίζονται αμφότεροι να συγκεντρώνουν το 29%.

Στη δημοσκόπηση απάντησαν 9.574 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 807 είχαν σαφή πρόθεση να ψηφίσουν στον αυριανό πρώτο γύρο των προκριματικών.

Ο Ζιπέ, άλλος ένας πρώην πρωθυπουργός και νυν δήμαρχος του Μπορντό, βλέπει το αρχικό του προβάδισμα να υποχωρεί σταθερά και τον Φιγιόν να κερδίζει έδαφος.
Η πόλωση στο σοσιαλιστικό κόμμα και τα χαμηλά ποσοστά της δημοτικότητας του προέδρου Ολάντ - τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής προέδρου που έχουν καταγραφεί μεταπολεμικά - υποδηλώνουν ότι, όποιος κερδίσει το χρίσμα των Les Republicains θα είναι ενδεχομένως - λένε οι δημοσκόποι - ο επόμενος πρόεδρος, που θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο, της ακροδεξιάς υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Ο δεύτερος γύρος των προκριματικών των συντηρητικών θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου, ενώ οι σοσιαλιστές αναμένεται να εκλέξουν τον δικό τους υποψήφιο, τον Ιανουάριο του 2017. Οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένοι για τις 23 Απριλίου και τις 7 Μαϊου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου