«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο Φλαμανδικό κόμμα για τα μάτια της Χρυσής Αυγής

Η περιοδεία τεσσάρων βουλευτών του ακροδεξιού ρατσιστικού κόμματος του Βελγίου, Vlaams Belang (Φλαμανδικό Συμφέρον) στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά και στη Χίο, προκάλεσε αντιδράσεις και στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με το ολλανδόφωνο τύπο, η γερουσιαστής Van dermeersch διαγράφηκε από την ηγεσία του κόμματος, και αντικαταστάθηκε από άλλον γερουσιαστή. Επίσης, ο Filip Dewinter, που μίλησε από βήματος και στην εκδήλωση της Χίου, δέχθηκε επιπλήξεις, χωρίς όμως να διαγραφεί από το κόμμα, καθώς κρατά ηγετική θέση στην πόλη Αντβερπ, όπως και οι άλλοι δύο, Jan Penris και Frank Creyelman.

Το γεγονός της επίσκεψης των τεσσάρων στην Ελλάδα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις στο Βέλγιο. Μάλιστα, ο ηγέτης του κόμματος, Tom Van Grieken, δήλωσε για το ταξίδι των τεσσάρων στην Ελλάδα και τις επαφές με τη Χρυσή Αυγή, πως «με μια τέτοια επίσκεψη μπορεί να πυροβολήσει μόνο στο δικό σας πόδι», καθώς η εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζεται στο Βέλγιο ως «νεοναζί».

Από την πλευρά τους, οι εν λόγω βουλευτές περνούν στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «απαξιωτική» απέναντί τους τη στάση της ηγεσίας του κόμματος. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η σημαντικότερη αιτία των αντιδράσεων στο Βέλγιο και το κόμμα των τεσσάρων δεν ήταν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά. 

Όπως σημειώνεται στον βελγικό Τύπο, το όλο θέμα αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες φιλοδοξίες και έντονες αντιπαλότητες μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του κόμματος, τις οποίες, μάλιστα, καταγράφει αναλυτικά η εφημερίδα De Standaard στο κύριο άρθρο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου