Ματαιώθηκε η συνάντηση του Βερολίνου για την Ελλάδα

Στη διάψευση των πληροφοριών για για έκτακτη σύνοδο των πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν, διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» που έκανε λόγο για συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΕ και των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας.

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα να τίθεται στο επίκεντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη απόσταση στα εργασιακά ίσως να ευθύνεται για την εν λόγω εξέλιξη, ενώ κατά πληροφορίες που επικαλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm από τις Βρυξέλλες, αιτία στάθηκαν οι αρκετές διαρροές γύρω από την συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιχειρούταν να έχει μυστικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου