Με ανοιχτά «μέτωπα» και συμφωνίες συνεχίζεται η διαπραγμάτευση

Με διαφωνίες στα εργασιακά αλλά συμφωνία για τη σύσταση του Υπερταμείου και φορολογικά ζητήματα συνεχίζονται οι συζητήσεις κυβέρνησης - θεσμών στα πλαίασια της δεύτερης αξιολόγησης. Σήμερα αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι θέματα του υπουργείου Υγείας και χριματοπιστωτικά ζητήματα.

Nikos Libertas / SOOC

Ειδικότερα, το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

- 15:30-16:30 Θέματα του υπουργείου Υγείας
- 17:00-19:00 Χρηματοπιστωτικά


Διαφωνίες για συλλογικές συμβάσεις και ομαδικές απολύσεις
Διαφωνίες στο θέμα των ομαδικών απολύσεων διαπιστώθηκαν στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βραδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


ΥΠΟΙΚ: Έως το τέλος του έτους η σύσταση του Υπερταμείου
Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να κλείσουν έως το τέλος του έτους τα θέματα του κανονισμού λειτουργίας, της σύστασης και στελέχωσης του Υπερταμείου, σύμφωνα με όσα είπαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών.

«Κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών και θέμα την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας, καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του ΔΣ της εταιρείας. Στόχος, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.


Προς συμφωνία για αδήλωτα εισοδήματα και διαγραφές οφειλών
Συμφωνία φαίνεται ότι επιτυγχάνεται και στα θέματα της διαγραφής φορολογικών οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ σε συγκλίσεις έχουν καταλήξει τα τεχνικά κλιμάκια για το πλαστικό χρήμα και την εθελοντική δήλωση των«μαύρων» εισοδημάτων.

Όσον αφορά στη διαγραφή φόρων, οι Θεσμοί, σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχτηκαν να διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και άλλοι φόροι με εξαίρεση τη βασική οφειλή του ΦΠΑ και του παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Για το πλαστικό χρήμα οι Θεσμοί δείχνουν να μετατοπίζονται προς τη θέση της κυβέρνησης για προτεραιότητα εξόφλησης από τον ακατάσχετο λογαριασμό του ΦΠΑ, των φόρων, των εισφορών, της καταβολής των μισθών, της πληρωμής των προμηθευτών και των ΔΕΚΟ και να γίνεται κατάσχεση για παλιά χρέη στο εναπομείναν ποσό. Μένει ακόμα να προσδιοριστεί το ποσοστό της κατάσχεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου