Εφτά χιλιάδες αστυνομικοί στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Περίπου 7.000 αστυνομικοί εκτιμάται ότι θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, στην κορύφωση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου..
Οι αστυνομικοί θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σταδιακά από νωρίς το πρωί, ενώ από τις 15.00 θα βρίσκεται σε επιφυλακή το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην Αθήνα. Σε κλοιό ασφαλείας θα μπουν υπουργεία, η Βουλή και πρεσβείες, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η πορεία από το Πολυτεχνείο θα βρίσκονται παρατεταγμένες μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε την Δευτέρα ότι αναμένει να περάσει ο εορτασμός χωρίς έκτροπα. «Οι εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη έρχονται, βέβαια, αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα και αυτό δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις στην αστυνομία, στις Αρχές, όμως, πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφραστεί με ωριμότητα η έκφραση και η αντίρρηση και η διαμαρτυρία, και η αστυνομία, από την πλευρά της, θα δείξει, επίσης, ωριμότητα. Είδαμε και πέρυσι στα επεισόδια, παρότι είμαστε νέοι σε αυτές τις θέσεις, επιβλήθηκαν κανόνες στην αστυνομία, και η αστυνομία με τη σειρά της εφάρμοσε τους κανόνες αυτούς με απόλυτα ακριβή τρόπο, υπήρξε σεβασμός στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, που διαδήλωναν και το ίδιο θα γίνει και φέτος, ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, γιατί έχουμε και την εμπειρία την περυσινή τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου