«Θερίζει» και την τοπική αυτοδιοίκηση ο Ερντογάν

Στη σύλληψη του δημάρχου της νοτιοανατολικής πόλης Βαν προχώρησε η τουρκική αστυνομία, μία ημέρα μετά την σύλληψη άλλων δύο περιφερειακών δημάρχων της επαρχίας Σιίρτ, υπό τις κατηγορίες των διασυνδέσεων με Κούρδους αντάρτες.
Σύμφωνα με τις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, η Άγκυρα όρισε διαχειριστές για να αντικαταστήσει τους εκλεγμένους δημάρχους και να τρέξει τις κοινότητες στην Σιίρτ και Μαρντίν, στην κυρίως κούρδικη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι τουρκικές αρχές όρισαν έναν διαχειριστή ώστε να αναλάβει την μεγαλύτερη πόλη στα νοτιοανατολικά του Ντιγιαρμπακίρ, αφού συνελήφθησαν οι δήμαρχοι της πόλης, και πάλι υπό τις κατηγορίες της συνεργασίας με το PKK. Την Τετάρτη, οι αρχές προχώρησαν σε κάτι ανάλογο με του δημάρχους της επαρχίας Σιίρτ.

Η σύλληψη του συν-δήμαρχου του Σιίρτ, καθώς και των συν-δημάρχων της επαρχίας Τουντσελί, μακραίνει τη λίστα των ανώτατων αξιωματούχων που κατηγορούνται για σχέσεις με την τρομοκρατία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Άγκυρα έχει προχωρήσει στο διορισμό τοπικών διοικητών, που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα των εκλεγμένων δημάρχων, σε κουρδικές περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου