Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΠολυτεχνείοΟ εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα στους 13 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των επεισοδίων χθες το βράδυ στο Πολυτεχνείο. Τρεις ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες, αλλά και τρεις Σύριοι που έχουν από το καλοκαίρι δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας.
Μία από τους ανήλικους κατηγορούμενους ανέφερε πως συνελήφθη γιατί βρέθηκε απλώς στην ευρύτερη περιοχή, ενώ από τους πέντε αλλοδαπούς που συνέλαβε η αστυνομία οι τρεις είναι Σύριοι που έχουν από το καλοκαίρι δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας. Οι τρεις πρόσφυγες δηλώνουν ότι συνελήφθησαν όντας διερχόμενοι από το σημείο με σκοπό να φτάσουν σε σχολείο που πηγαίνουν στην οδό Αχαρνών.

Η δίωξη αφορά τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα και της προμήθειας και κατασκευής εκρηκτικών βομβών με σκοπό την χρήση τους, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Οι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που περιλαμβάνονται στην δικογραφία αφορούν αδικήματα όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, για τις ζημιές στο Πολυτεχνείο, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου