Ανησυχεί για τις επιθέσεις ακροδεξιών στη Χίο η Ύπατη Αρμοστεία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις επιθέσεις ακροδεξιών κατά προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της Σούδας στη Χίο. «Όλοι όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.
Μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχθηκε ο καταυλισμός προσφύγων στη Σούδα της Χίου το βράδυ της Πέμπτης από ακροδεξίους. Όπως ανέφεραν οι πρόσφυγες στην ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας, φοβούνται να επιστρέψουν στο χώρο φιλοξενίας και να κοιμηθούν εκεί.

Ο Φιλίπ Λεκλέρκ, αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, τόνισε πως πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια.« Καταδικάζω με έμφαση κάθε μορφή βίας, που έχει ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τόσο κατοίκων της Χίου όσο και προσφύγων. Όλοι όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχε προηγηθεί η επίθεση που δέχτηκε ο καταυλισμός από ντόπιους και άλλους ακροδεξιούς, με πέτρες και βράχους, που οδήγησε στην ένταση μέχρι νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης, μόλις μία ημέρα μετά την παρουσία αντιπροσωπείας της Χρυσής Αυγής στο νησί.

Το επόμενο βράδυ στο κέντρο φιλοξενείας της Σούδας έγινε νέα επίθεση και εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ κατά των σκηνών των προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα να καούν τουλάχιστον δύο σκηνές. Μάλιστα, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό περί τους 150 ανθρώπους, που με τις κουβέρτες τους εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και κατευθύνθηκαν στο χώρο της ιχθυόσκαλας δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι ακροδεξιοί παρέμειναν στο εκεί χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου