Ο Σόιμπλε κουνάει πάλι το δάκτυλο στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, τονίζοντας πως οι πολίτες «έχουν σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συνταξιοδοτικές παροχές, σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημα τους». Επιμένει για την μη ελάφρυνση του χρέους..
«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα», επανέλαβε ο Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ενώ πηγαίνοντας την υπόθεση χρέους «παρακάτω», υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».

Παράλληλα, έστειλε νέο μήνυμα που παραπέμπει στην καθημερινότητα «πάνω από τις δυνατότητες» των πολιτών της χώρας. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «έχουν σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημά τους σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συνταξιοδοτικές παροχές».

Τέλος, τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι δανειστές, έχουν αργήσει χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα έχει κάνει ακόμη αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα. «Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα». Την πέμπτη επανέλαβε και πάλι την θέση του περί μη ελάφρυνσης χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου