Τηλεφωνικές «παραινέσεις» Γιούνκερ σε Τρίπρα: Κλείσε τη δεύτερη αξιολόγηση

Εντείνει τις πιέσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης η Κομισιόν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ο πρόεδρος Γιούνκερ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και του μετέφερε, όπως σημειώνουν οι Βρυξέλλες, μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, αλλά και παρότρυνσης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε σήμερα στην τηλεφωνική επικοινωνία υπογραμμίζοντας ότι ήταν πολύ εποικοδομητική και έγινε σε καλό κλίμα. 

«Όλοι ξέρουν το πόσο χρόνο και ενέργεια έχει διαθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έστω κι αν ορισμένοι προσπαθούν να πάρουν πάνω τους τη δόξα», δήλωσε. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπαινιγμός αφορούσε τον Φρανσουά Ολάντ και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη διάσωση της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και γενικότερα το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα για τα θέματα αυτά θα βρίσκεται στην Αθήνα ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Κομισιόν που στηρίζει μια προωθημένη λύση για το χρέος στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, παροτρύνει την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο τις εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης στα δημοσιονομικά και τα εργασιακά. 

Με τον τρόπο αυτό θα εκλείψει το τελευταίο εμπόδιο, ώστε οι ενέργειες να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου