Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό

Σε έντονο ύφος οι αντιδράσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. «Η πολιτικά χρεοκοπημένη κυβέρνηση δεν μπορεί να σωθεί με αλλαγές προσώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, ενώ το ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου. «Ο Τσίπρας έχει χρέος στους κομματικούς βαρόνους», σχολίασε το Ποτάμι.
«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν αποτελεί λύση για την χώρα η παλινόρθωση της δεξιάς με τη ΝΔ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική, αλλά σε καμία περίπτωση λύση δεν μπορεί να αποτελεί η παλινόρθωση της δεξιάς που επιδιώκει αυτή την στιγμή η ΝΔ».

ΚΚΕ: Να εμπιστευτεί ο λαός την δύναμη του
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ότι ο ανασχηματισμός θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, ενώ επανέλαβε πως θα πρέπει ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε επικοινωνιακά παιχνίδια και να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη.

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί. Το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, χωρίς καθυστέρηση, για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Ελπίδα κι αποκούμπι σ’ αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».


Ποτάμι: Ο Τσίπρας έχει χρέος στους κομματικούς βαρόνους
Το Ποτάμι τονίζει ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι απαντήσεις και αποτελέσματα και όχι περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Α. Τσίπρα, λέγοντας πως έχει χρέη στους κομματικούς βαρόνους.

Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου