Ο Τόσκας ζητεί την κατανόηση των πολιτών

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ζητεί την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν λόγω των δρακόντειων μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διήμερη επίσκεψη Ομπάμα. Κάλεσε τον κόσμο να σεβαστεί τους κανόνες που έχουν τεθεί και εξέφρασε την ελπίδα του για «ομαλή λειτουργία» στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ν. Τόσκας ζήτησε την κατανόηση των πολιτών στις δυσκολίες που θα προκύψουν από τα μέτρα για την ασφάλεια του Ομπάμα και τόνισε πως οι διαδηλωτές θα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες που έχουν τεθεί.

«Οι πολίτες, όπως σας είπα, στο κέντρο θα ταλαιπωρηθούν κάποιες ώρες. Δεν έχουμε σκοπό να κλείνουμε τους σταθμούς του μετρό για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε τους δρόμους για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα έλεγα ότι θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να αναλογιζόμαστε και το όφελος που υπάρχει στη χώρα όταν γίνεται μία τέτοια επίσκεψη και ειδικά αυτήν την κρίσιμη στιγμή.

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν για την επίσκεψη αυτή, θα έλεγα ότι θα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες, οι οποίοι θα τεθούν. Δεν μπορεί, όπως καταλαβαίνει οποιοσδήποτε, ότι και να πιστεύει, να διαδηλώνει δίπλα στον επισκέπτη και κάποιοι κανόνες θα πρέπει να ακουστούν και να υλοποιούνται»

Σχετικά με τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, υποστήριξε ότι πλέον έχουν μπει κανόνες στην αστυνομία και πλέον κανένα μπλόκ δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης.

«Οι εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη έρχονται, βέβαια, αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα και αυτό δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις στην αστυνομία, στις Αρχές, όμως, πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφραστεί με ωριμότητα η έκφραση και η αντίρρηση και η διαμαρτυρία, και η αστυνομία, από την πλευρά της, θα δείξει, επίσης, ωριμότητα. Είδαμε και πέρυσι στα επεισόδια, παρότι είμαστε νέοι σε αυτές τις θέσεις, επιβλήθηκαν κανόνες στην αστυνομία, και η αστυνομία με τη σειρά της εφάρμοσε τους κανόνες αυτούς με απόλυτα ακριβή τρόπο, υπήρξε σεβασμός στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, που διαδήλωναν και το ίδιο θα γίνει και φέτος, ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, γιατί έχουμε και την εμπειρία την περυσινή τώρα.

Από εδώ και πέρα κανένα μπλοκ δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης, δεν μπορεί να ασφαλίζει η αστυνομία συγκεκριμένα μπλοκ. Πιστεύουμε ότι θα είναι ήρεμα τα πράγματα, ώστε να γίνουν οι διαδηλώσεις που παραδοσιακά γίνονται. Χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν πρέπει να προτρέχουμε, βέβαια, γιατί μπορεί να υπάρχουν και έκτακτες καταστάσεις. Ελπίζω να είναι μέσα στα πλαίσια τα συνηθισμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου