Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της φασιστικής κατάληψης του Βοτανικού

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Βοτανικό πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η αστυνομία, στο χώρο που προορίζεται να αναγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος στον Βοτανικό.
Σύμφωνα με το cnn.gr, η αστυνομία προχώρησε σε 15 συλλήψεις, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο, που βρισκόταν υπό κατάληψη από τον περασμένο Ιούλιο από παραστρατιωτικές ομάδες.


Η λειτουργία του «καταλύματος» στην Ιερά Οδό 114 ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλη και στο διάστημα αυτό λειτούργησε με την κυβέρνηση να τηρεί στάση... ανοχής. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην κατάληψη χαρακτηρίζουν το χώρο «hot spot μόνο για Ελληνες» (λες και ο όρος hot spot αναφέρεται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα) και επιχειρούν να εμφανίσουν τα κίνητρά τους συνδεδεμένα με «ύψιστο σκοπό», «θεάρεστο έργο».

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα, Διαφάνειας και Ανθρωπινων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου, καθώς και η μήνυση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών στην Εισαγγελία Αθηνών για παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου