Ο Στινγκ για πρόσφυγες και Τραμπιάσημος τραγουδιστής Στινγκ, σε συνέντευξή του στο Spiegel Online, με αφορμή την κυκλοφορία τού νέου του άλμπουμ με τίτλο «57η&9η», αλλά και την συμπλήρωση των 65ων γενεθλίων του, τον Οκτώβριο.
Μιλώντας για την θνητότητα, ο Στινγκ είπε ότι οι γονείς του δεν έζησαν πολλά χρόνια. «Ο πατέρας μου ήταν 60 χρόνων όταν πέθανε και η μητέρα του 54. Από το νέο μου άλμπουμ το τραγούδι 50.000 είναι αφιερωμένο στους φίλους μου που πέθαναν φέτος, τον Ντέιβιντ Μπόουι, τον Πρινς και τον Άλαν Ρίκμαν. Στα 65 μου έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, αλλά αυτό δεν μου φέρνει αρνητικές σκέψεις αντίθετα με κάνει να σκέφτομαι το πόσο σημαντική είναι η κάθε στιγμή και προσπαθώ να βγάλω το καλύτερο», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας κατά πόσο είναι σημαντικό να τον αγαπούν και μετά θάνατον, ο 65χρονος τραγουδοποιός επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται να με αγαπούν. Θέλω να με σέβονται. Με αγαπάει η γυναίκα μου κι αυτό είναι αρκετό».

Στο νέο του άλμπουμ περιέχεται και το τραγούδι «Inshallah», που αναφέρεται στους πρόσφυγες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Για την προετοιμασία του ο Στινγκ ήρθε σε επαφή με μουσικούς, πρόσφυγες από τη Συρία. «Κάποιοι από αυτούς ήρθαν από το Χαλέπι, το κέντρο του αραβικού κόσμου. Για μένα ήταν σημαντικό να συναντήσω τους ανθρώπους που ξέρουν από τραγούδια, να ακούσω τις ιστορίες τους να κάνουμε από κοινού τη μουσική. Και τελικά να πάρω την άδειά τους να παίξω τη μουσική τους. Με το τραγούδι αυτό θέλω να δώσω μία πολιτική απάντηση στην προσφυγική κρίση. Αν υπάρξει λύση αυτή θα έρθει μέσα από την ευαισθητοποίηση. Σκεφτείτε τον εαυτό σας μέσα σε μία βάρκα να διασχίζετε την Μεσόγειο με τα παιδιά σας για να απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο όχι ως μία άσκηση συμπόνιας, αλλά ως αρχή για το τέλος του πολέμου», είπε.

Ο Στινγκ μίλησε ακόμα και για τον φόβο που καλλιεργούν πολλοί πολιτικοί ηγέτες και τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι «πολλοί λαϊκιστές και σκληροπυρηνικοί πολιτικοί γιορτάζουν τις επιτυχίες τους. Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες τρέφονται με τον φόβο. Και νομίζω ότι τα μέσα ενημέρωσης τους ταΐζουν επιπλέον. Μερικές φορές παράγουν υστερία, δημιουργώντας έτσι τέρατα. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου