Κόντρα Νέας Δημοκρατίας-Documento για ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟΤην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ρεπορτάζ για το ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσιεύεται στη νέα εφημερίδα Documento, η οποία κυκλοφόρησε την Κυριακή.
Με τίτλο «Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος κοριοί» και υπέρτιτλο «Εμπλέκουν και τον Άδωνι» η εφημερίδα αναφέρεται σε αλληλοπαρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με πρωταγωνιστή, όπως αναφέρει, τον πρώην διευθυντή του Κέντρου Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο οποίος εμφανίζεται να συνομιλεί με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και συμβούλους τους.

Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε κέντρο αφενός παράνομων προσλήψεων και αφετέρου εξυπηρέτησης πολιτικών προσώπων, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για βαλίτσες με χρήμα αλλά και για διαπλεκόμενους ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που μπορούν να βοηθήσουν.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «η εφημερίδα Documento φροντίζει από το πρώτο κιόλας φύλλο της, να εμφανίσει υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών. Παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές, ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε μια νέα κυριακάτικη εφημερίδα, που κατάφερε να απαξιωθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την επίδειξη κιτρινισμού. Σύντομα, δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα να σας δίνει την παραμικρή σημασία».

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter και ο Άδωνις Γεωργιάδης:«Η εφημερίδα Καλογρίτσα με συκοφαντεί. Ο στόχος προφανής, τα μέσα παράνομα και άθλια. Η Δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο».

Απάντηση στην ΝΔ έδωσε η εφημερίδα:

«Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αντιμετωπίζει το Documento από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ως πολιτικό αντίπαλο, προσφεύγοντας μάλιστα σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Το άγχος όσων έγραψαν την ανακοίνωση και οι λόγοι του πανικού τους είναι δική τους υπόθεση και επιλογή.

Δική μας είναι η προάσπιση της αλήθειας και της ελευθερίας του Τύπου. 

Είναι απαράδεκτο ένα πολιτικό κόμμα, να αντιμετωπίζει τον Τύπο, όχι με βάση τον θεσμικό του ρόλο, αλλά με βάση το αν είναι αρεστός ή όχι. Η εφεύρεση εχθρών από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εξυπηρετεί εσωκομματικά την ίδια, αλλά είναι επικίνδυνη υπόθεση, ειδικά όταν οι εχθροί είναι η ελευθερία του Τύπου και οι εφημερίδες. 

Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να απαντήσουν αν όσα γράφει το δημοσίευμα είναι αληθινά, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν ως δημόσια πρόσωπα. 

Αν δηλαδή συμμετείχαν στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος. 

Για εμάς, όπως και για το Σύνταγμα, υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον. 

Το δημοσίευμα θα σταλεί στην Εισαγγελία και ας απαντήσει εκεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι. 

Θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφία, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιός μας θεωρεί εχθρούς. Μας αρκεί που φίλοι μας είναι η αλήθεια και οι αναγνώστες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου