KKE: Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Με σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», το ΚΚΕ καλεί τον κόσμο σε μαζικά συλλαλητήρια κατά της επίσκεψης Ομπάμα, ενώ χαρακτηρίζει «κατάπτυστη και αυταρχική» την απόφαση απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
Σε ανακοίνωση του, το ΚΚΕ τονίζει πως η κυβέρνηση στρώνει «κόκκινα χαλιά» και ετοιμάζεται να καλωσορίσει «τον ηγέτη μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης, που ευθύνεται για πολέμους, επεμβάσεις, θανάτους αμάχων και αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων, αλλά και γιατί κοροϊδεύει, λέγοντας ότι, από την επίσκεψη Ομπάμα μπορούν δήθεν να προκύψουν οφέλη για τον ελληνικό λαό, όπως για παράδειγμα μια αμερικανική παρέμβαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους».

Όπως επισημαίνεται, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. «Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχει ως επίκεντρο την παραπέρα συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και με επίκεντρο τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, αγορών και διαδρόμων στρατηγικής σημασία».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «κατάπτυστη και αυταρχική» την απόφαση απαγόρευσης των διαδηλώσεων. «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα συνθήματα περί "δημοκρατίας" πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου