«Εξαφανισμένοι» 13.000 πρόσφυγες από χώρους φιλοξενίας στην Ελλάδα

Έως και 13.000 άνθρωποι που έχουν καταγραφεί σε χώρους φιλοξενίας στην Ελλάδα, θεωρούνται «no-shows», καθώς έχουν χαθεί εντελώς τα ίχνη τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Στην χαοτική και δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όσον αφορά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, αναφέρθηκε δημοσίευμα της Wall Street Journal, κάνοντας μια αναλυτική περιγραφή των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως και 13.000 άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταγραφεί στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, αγνοούνται και θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί βόρεια στην Ευρώπη.

Όπως υπολογίζεται από την ελληνική πλευρά, περίπου 63.000 μετανάστες βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας και περιμένουν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, για να μεταφερθούν σε νησιά και σε άλλα μέρη της χώρας. Ωστόσο, σημειώνεται πως μόνο για τους 50.000 εξ αυτών, υπάρχει πληροφόρηση για το πού βρίσκονται.

Οι υπόλοιποι «δεν εντοπίζονται για μήνες», παρατηρεί ένα αξιωματούχος που έλαβε μέρος στην επιθεώρηση, εκτιμώντας πως θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί είτε προς κάποιο μέρος μέσα στην Ελλάδα, είτε στα Βαλκάνια, ή ακόμη να βρίσκονται και βορειότερα στην Ευρώπη. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αναφέρονται ως «no-shows». Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με ξένους και Έλληνες αξιωματούχους, κάθε εβδομάδα, περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες περνούν τα σύνορα της Βόρειας Ελλάδας και συνεχίζουν το ταξίδι τους για το εσωτερικό της Ευρώπης, με τη βοήθεια των λαθρεμπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου