Δεύτερη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την ενέργεια

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Στη συνάντηση , που είναι η δεύτερη μετά τον Ιανουάριο του 2016, αναμένεται να υπάρξει κοινή δήλωση των τριών ηγετών και υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας.

Θα συζητηθούν, ακόμη, θέματα που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της υγείας, του τουρισμού, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την μετάβαση από την προεδρία Ομπάμα στην προεδρία Τραμπ.

Πριν από την τριμερή θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Ισραήλ και Κύπρου-Ισραήλ. Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και του Ισραήλ αναμένεται να συζητήσουν για την προώθηση της συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, στην έρευνα και τεχνολογία, στον τουρισμό, το εμπόριο και στην ενέργεια.

Τον Α.Τσίπρα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου