Καθυστερεί η έναρξη της επιχείρησης εκκένωσης των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου



Η έναρξη της επιχείρησης για την έξοδο των αμάχων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, που ελέγχουν οι αντάρτες καθυστερεί, για λόγους οι οποίοι δεν έχουν διευκρινιστεί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η καθυστέρηση αυτή, προκαλεί πρόβλημα στην εφαρμογή της συμφωνίας για την αποκατάσταση του κυβερνητικού ελέγχου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Ραμί Αμπντουλραχμάν, η πρώτη ομάδα των αμάχων έπρεπε να είχε αναχωρήσει στις 05:00 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ κανένας δεν είχε αναχωρήσει μία ώρα μετά.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι κανένα από τα λεωφορεία που έφτασαν στην πόλη δεν είχε μετακινηθεί προς τις ανατολικές περιοχές μέχρι τις 6:15 το πρωί (τοπική ώρα).

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των ανταρτών δηλώνουν ότι η ειρηνευτική συμφωνία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, παρά την καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Οι σιίτες παραστρατιωτικοί που μάχονται στο πλευρό των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας, εμπόδισαν την αποχώρηση αμάχων από τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες της αντιπολίτευσης στα ανατολικά του Χαλεπίου, δήλωσε στέλεχος των ανταρτών της αντιπολίτευσης.
Αξιωματούχοι της στρατιωτικής συμμαχίας που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσουν την εξέλιξη αυτή.

Oι εκτιμήσεις για την έναρξη της επιχείρησης αποχώρησης των αμάχων δεν έδιναν μία ξεκάθαρη εικόνα, με τα στελέχη της αντιπολίτευσης να εκτιμούν ότι θα άρχιζε το βράδυ της Τρίτης.

"Οι Ιρανοί παραστρατιωτικοί αναγκάζουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν," δήλωσε ο Ζακαρία Μαλαχιφζί, αξιωματούχος με έδρα την Τουρκία, που υποστηρίζει ανταρτική ομάδα στο Χαλέπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου