«Οι θεσμοί αποφάσισαν ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα παραβιάζουν τη συμφωνία»

«Οι θεσμοί έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να μη συμβαδίζουν με τα συμφωνημένα» τονίζει με ανάρτηση του στο twitter o εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μισέλ Ρέινς.
«Κάποια κράτη - μέλη έχουν αυτήν την άποψη, οπότε δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», προσθέτει ο εκπρόσωπος του κ.Ντάισελμπλουμ.





Η ανακοίνωση του κ.Ρέινς καταλήγει ότι «αναμένεται μία ολοκληρωμένη αναφορά από τους θεσμούς τον Ιανουάριο.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ελληνικού χρέους «παγώνει προσωρινά» την εφαμοργή των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του εκπροσώπου του ESM:

«Για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ανακούφισης της Ελλάδας όπως υιοθετήθηκαν από το Eurogroup απαιτείται επίσημη απόφαση από τον EFSF και τον ESM. Έπειτα από τις πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις επιπλέον παροχές στους συνταξιούχους και την αναστολή της κατάργησης της έκπτωσης του ΦΠΑ οι οργανισμοί (EFSF και ESM) αναβάλλουν προσωρινά την επίσημη απόφασή τους. Οι θεσμοί αυτή τη στιγμή μελετάνε την επίπτωση της ελληνικής απόφασης σε σχέση με τους στόχους και τις δεσμεύσεις του ESM. Ο EFSF και ο ESM θα αναλύσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν έπειτα πως θα προχωρήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου