Αλ. Τσίπρας: Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαόΟφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες, είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από ευρωπαϊκές κρίσεις και αυτό το ζήτημα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, είπε ο πρωθυπουργός..
Δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους ακραίους κύκλους των δανειστών μας, είπε ο κ Τσίπρας. Είναι όμως παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την αντιπολίτευση. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση είναι ΔΝΤ-πολίτευση, σημείωσε ο πρωθυπουργός.


Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με επτά δημάρχους των όπως είπε κατά τεκμήριο υποβαθμισμένων περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού και ανεργίας. Επεκτείνουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε 30.000 μαθητές και 151 δημοτικά σχολεία των περιοχών αυτών.

Είναι μια στοχευμένη πρωτοβουλία για να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας είπε, ο κ Τσίπρας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι όπου έχει εφαρμοστεί το βοήθημα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα του υποσιτισμού παιδιών και το ζήτημα της σχολικής διαρροής.Όπως είχα δεσμευτεί, θα βρίσκομαι συχνά στο Γραφείο της Γ.Γ. του ΠΘ στη Θεσσαλονίκη με στόχο την επίλυση προβλημάτων της Β. Ελλάδας. 1/3Πρωτοβουλία με πρωτοβουλία και με σκληρή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες εξ αιτίας των δημοσιονομικών συνθηκών, προχωρούμε για την ανασυγκρότηση της χώρας. Προτεραιότητα μας είναι ο κόσμος του μόχθου, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου