Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης



Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας.
Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός, ο κεντρώος Πάολο Τζεντιλόνι 

Ο Πάολο Τζεντιλόνι είναι εξήντα δυο ετών, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, και κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε γνωστό δημόσιο κλασικό λύκειο της Ρώμης δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών συνεργάσθηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό Pace e guerra (Ειρήνη και πόλεμος), εκ των ιδρυτών του οποίου ήταν η Λουτσιάνα Καστελίνα, από τις σημαντικότερες μορφές της ιταλικής Αριστεράς.

Το 1984 ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του περιοδικού La Nuova Ecologia (H Νέα Οικολογία). To 1993 επιλέγεται ως εκπρόσωπος του δημάρχου της Ρώμης, Φραντσέσκο Ρουτέλι, ο οποίος προέρχεται, επίσης, από τον χώρο της οικολογίας.

Το 2001 εκλέγεται βουλευτής με το κεντρώο κόμμα της Μαργαρίτας, στην ίδρυση του οποίου συνέβαλε και ο ίδιος, ενώ το 2006 αναλαμβάνει υπουργός τηλεπικοινωνιών της δεύτερης κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι. Το 2007 συμπεριλαμβάνεται στα σαράντα πέντε μέλη που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις του προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσουν τη βάση της δουλειάς μου για να καθορίσω τη σύνθεση της κυβέρνησης, δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζεντιλόνι

«Οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θα αποτελέσουν τη βάση της δουλειάς μου για να καθορίσω τη σύνθεση της κυβέρνησης», δήλωσε πριν από λίγο ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός ΠάολοΤζεντιλόνι, μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο, η οποία διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά.

Ο Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσει να διευκολύνει το έργο των κοινοβουλευτικών δυνάμεων, για τον γρήγορο καθορισμό του εκλογικού νόμου» και πως «από τις διαβουλεύσεις προέκυψε η βούληση του Ματέο Ρέντσι να μην δεχθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δείχνοντας συνοχή με τα όσα είχε δηλώσει κατά την εκστρατεία του δημοψηφίσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου