Ρωσοτουρκική συμφωνία για εκεχειρία στη Συρία

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός σε όλη την Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ανατολή. Το Κρεμλίνο, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός σε όλη την Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ανατολή, ενώ άμεσος στόχος τους θα είναι η συμφωνία να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Η ίδια πηγή, ανέφερε επίσης, ότι οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν την πρότασή τους εντός της ημέρας στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία δήλωσαν την προηγούμενη βδομάδα ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε μία συμφωνία εκεχειρίας αν επιτευχθεί.

Δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη συμφωνίας το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο επέλεξε να μην επιβεβαιώσει, ούτε όμως και να διαψεύσει την πληροφορία για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για σχέδιο γενικής εκεχειρίας στη Συρία. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για την συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, απάντησε ότι «Δεν μπορώ να απαντήσω στην συγκεκριμένη ερώτηση αυτή τη στιγμή», προσθέτοντας ότι δεν έχει την κατάλληλη πληροφόρηση πάνω στο θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η θέση της Τουρκίας για το συριακό δεν έχει αλλάξει και ότι η καλύτερη λύση για

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου