Βελγική εφημερίδα κατηγορεί υπουργό για τη στάση του έναντι της Ελλάδας

Επίθεση κατά του Βέλγου υπουργού, Τεο Φράνγκεν, εξαπόλυσε η βελγική εφημερίδα De Morgen, επιρρίπτοντας του ευθύνες για τη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και για τη στάση του έναντι της Ελλάδας.
 στις πολιτικές θέσεις που εκφράζει ο Τ.Φράνγκεν σημειώνοντας ότι εάν οι προτάσεις που έχει κάνει σχετικά με το προσφυγικό εγκριθούν, η πολιτική του Βελγίου δεν θα διαφέρει και πολύ από αυτήν που εφαρμόζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Oρμπάν, κάτι που, όπως αναφέρεται, είναι απαράδεκτο για μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται «κεντροδεξιά». Σε άλλη ανάλυση της ίδιας εφημερίδας, ο Φράνκεν χαρακτηρίζεται «θρασύς» και εγκαλείται, μεταξύ άλλων, διότι χρησιμοποιεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά». 

Ως προς την Ελλάδα, υπογραμμίζεται το «παράδοξο» της πολιτικής του, αφού, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ανακαλεί τους Βέλγους ειδικούς από τα ελληνικά νησιά για λόγους ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα θέλει να επαναπροωθήσει στην Ελλάδα πρόσφυγες με βάση τους κανόνες του Δουβλίνου, παραβλέποντας την ίδια αυτή κατάσταση ασφαλείας που τον κάνει να θέλει να αποσύρει τους ειδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου