Βρυξέλλες: Θετικό το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου

Το περιεχόμενο της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup και τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) είναι θετικό σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ενώ το μόνο που απομένει πλέον είναι η συνεδρίασε των διοικητικών συμβουλίων για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.
Θετικά αποτιμούν οι Βρυξέλλες το περιεχόμενο της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup και τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), χάρη στην οποία «ξεπάγωσαν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Πηγές της Κομισιόν, σημείωσαν επίσης, ότι αυτό που απομένει είναι πλέον, η συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του EFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και του ESM, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι οι συνεδριάσεις των δ.σ. θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τριτη, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του Έλληνα υπουργού, στην οποία δίνονται διαβεβαιώσεις ότι το εφάπαξ βοήθημα προς τους συνταξιούχους δεν αναμένεται να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ όσον αφορά το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, διευκρινίζεται ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο το 2017 και ότι περιλαμβάνεται ήδη στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου