Τουρκία: Η ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση

Παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση, το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Μπεσίκτας, στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155.
ην ιστοσελίδα της, η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέφερε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

Νωρίτερα, το PKK είχαν «φωτογραφίσει» ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο αναπληρωτής του, Νουμάν Κουρτουλμούς. Κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται αρκετοί τραυματίες, ο Γιλντιρίμ υπογράμμισε ότι η επίθεση συνιστά «ευκαιρία» για τις δυνάμεις ασφαλείας να εντατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων και πρόσθεσε: 



«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία, ότι οι εκρήξεις ήταν έργο του ΡΚΚ».Ο Κουρτουλμούς άφησε παράλληλα, σαφείς αιχμές εναντίον των χωρών της Δύσης, τονίζοντας ότι «όσες χώρες καταδικάζουν τις χθεσινές επιθέσεις, θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου