Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε καταυλισμό εκτοπισμένων από «κατά λάθος» βομβαρδισμό

Περισσότεροι από 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν στο Ραν της βορειοανατολική Νιγηρία, μετά από τραγικό λάθος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας. Βομβάρδισαν τον καταυλισμό, πιστεύοντας πως βομβαρδίζουν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. «Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού της Νιγηρίας.
Όπως αναφέρει το BBC, η στρατιωτική αεροπορία της Νιγηρίας βομβάρδισε καταυλισμό εκτοπισμένων, πιστεύοντας πως βομβαρδίζει θέσεις της Μπόκο Χαράμ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 55 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 200, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, «μεταξύ των θυμάτων των σημερινών αεροπορικών πληγμάτων στην περιοχή έξι μέλη του νιγηριανού Ερυθρού Σταυρού, τα οποία σκοτώθηκαν, και άλλα 13 που τραυματίστηκαν».

«Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα»

Μετά το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, η κυβέρνηση της Νιγηρίας προσπάθησε μέσω δηλώσεων αξιωματούχου του στρατού να «μαζέψει» τα πράγματα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε πρόθεση να βομβαρδιστεί ο καταυλισμός των εκτοπισμένων.

Ο Γκεν Ραμπέ Αμπουμπακάρ του νιγηριανού στρατού δήλωσε πως «όλοι πονάμε» μετά από αυτή την εξέλιξη. Υποστήριξε ότι ο στρατός είχε πληροφορίες για «απομεινάρια» της Μπόκο Χαράμ στο Ραν και κινήθηκε προς την εξόντωση τους. «Μετανιώνουμε βαθύτατα για αυτή την εξέλιξη, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εσκεμμένη. Ωστόσο, σε πολεμικές επιχειρήσεις μερικές φορές συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου