Δια χειρός Μουλόπουλου η διάσωση του ΔΟΛ

Στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου, περνάει πλέον η επιχείρηση διάσωσης του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη, μετά από σχετική πρόταση που δέχθηκε ο πρόεδρος της εφημερίδας «Αυγή».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΟΛ, ο όμιλος «εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Το Βήμα" (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ».

Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται πως ο Β. Μουλόπουλος απεδέχθη «προθύμως» την πρόταση του ομίλου.

Η παρούσα εξέλιξη, έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την περιβόητη επίσκεψη του Β. Μουλόπουλου στα γραφεία του ΔΟΛ, για την οποία ο πρόεδρος της «Αυγής» είχε δηλώσει πως ήταν εθιμοτυπική, για την ανταλλαγή ευχών.

Κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι οι ανακοινώσεις για Β. Μουλόπουλο και ΔΟΛ αποτελούν μονομερή ενέργεια του Σταύρου Ψυχάρη. Ερωτηματικό, πάντως, παραμένει το αν υπάρχει υποψήφιος επενδυτής για να «μπει» στον ΔΟΛ.


«Φιλικά αισθήματα»

Μετά τις αντιδράσεις ο Βασίλης Μουλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».
«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει»

Με πολύ αιχμηρό τρόπο τοποθετήθηκε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «εκβιασμό» της κυβέρνησης και σημειώνοντας ότι βάζει «τοποτηρητή» στον ΔΟΛ.

Αναλυτικά:


Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.

Η στάση της προς τους εκδότες: 

Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. 

Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.

Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου