Μοσκοβισί: Αποφασιστικός ο ρόλος του ΔΝΤ, προτεραιότητα ωστόσο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Υπάρχουν ακόμα μερικά ζητήματα στο τραπέζι. Με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν και το μήνυμα της πρόσφατης συνάντησης με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό» και όχι ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον οποίο η Κομισιόν θεωρεί «αποφασιστικό», επισήμανε, μιλώντας στο EurActiv.com στο Νταβός Π. Μοσκοβισί.

«Η Κομισιόν θεωρεί τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα “αποφασιστικό” αλλά προτεραιότητα δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο ...Ας είμαστε ρεαλιστές. Η προτεραιότητά μου είναι να μην συζητήσω θεσμικά το πλαίσιο, αλλά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά.«Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην συμφωνία του Δεκεμβρίου και να ξεκλειδώσουμε σύντομα τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους, αφού ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές οι δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.


ΠΗΓΗ: EurActiv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου