Εκκωφαντικό το παγκόσμιο «ΟΧΙ» στον Τραμπ (video & photos)

Την τιμητική τους είχαν το Σάββατο τα ροζ σκουφάκια - που συμβολίζουν την αντίδραση στις σεξιστικές και ρατσιστικές απόψεις που αντιπροσωπεύει το «φαινόμενο Τραμπ» - στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Μεγαλειώδεις ήταν οι «Πορείες των Γυναικών», που διατράνωσαν με παλμό την αντίθεσή τους στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Εμφάνιση έκπληξη έκανε στην διαδήλωση της Ουάσινγκτον η Μαντόνα.
Στην πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση, 275.000 άνθρωποι πήραν το μετρό νωρίς το μεσημέρι, ήτοι 50% περισσότεροι σε σύγκριση με εκείνους που επέλεξαν αυτό το μέσο για να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ μια ημέρα πριν, την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών WMATA.
Οι διοργανωτές εκτιμούν επιπλέον ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε μεταξύ 200.000 και 500.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ουάσιγκτον Κέβιν Ντόναχιου. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν τη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας στην Ουάσιγκτον έως τον Λευκό Οίκο. Μεταξύ τους βρισκόταν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.




Κινητοποιήσεις έλαβαν επίσης χώρα στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, το Ντένβερ και το Λος Άντζελες, όπου αναμένονταν 150.000 άνθρωποι. Στο Σικάγο, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.


«Η ελπίδα, όχι ο φόβος», «σας ευχαριστώ που υψώσατε το ανάστημά σας, που εκφραστήκατε και κάνατε πορείες για τις αξίες μας @womensmarch. Είναι σημαντικό όσο ποτέ. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι» έγραψε στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον, η αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.


Πολλοί διάσημοι συμμετείχαν στην πορεία στην Ουάσιγκτον.


«Δεν πιστεύω ότι (ο Τραμπ) ανήλθε στην εξουσία. Η εξουσία βρίσκεται εδώ» δήλωσε ο σκηνοθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου