Ντιμπέιτ για το χρίσμα των σοσιαλιστών στη Γαλλία: Ο Αμόν κερδίζει τις εντυπώσειςΟ σκληροπυρηνικός Γάλλος σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν φάνηκε πιό πειστικός σε πιθανούς ψηφοφόρους σε τηλεοπτική αναμέτρηση χθες με τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο προκριματικών εκλογών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe.
Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της BFM TV λίγο μετά τη λήξη της τηλεμαχίας, έδειξε ότι 60% όσων ερωτήθηκαν θεώρησαν τον Αμόν πιό πειστικό, σε σύγκριση με το 37% που θεώρησε ότι ο Βαλς κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο Αμόν, πρώην υπουργός παιδείας ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση του Βαλς το 2014 για διαφορές του με την οικονομική πολιτική, κέρδισε τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών την Κυριακή, ενώ ο Βαλς ήρθε δεύτερος.

Ανεξάρτητα από το ποιός θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο την Κυριακή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένας από τους δύο σοσιαλιστές δεν έχει πολλές ευκαιρίες να επιβιώσει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον Απρίλιο ή Μάιο, μετά από πέντε χρόνια χαμηλής δημοτικότητας της ηγεσίας του Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου