Απάντηση Κοτζιά σε Ταγιάνι: Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο«Είμαστε σε εποχή που κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Ράμα που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την επανάσταση τού 1821, μέχρι τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης και πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται σε αυτό και όχι ως φυλακή για να φυλακίζεται το μυαλό σου».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ότι η ΠΓΔΜ είναι Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος, απόγονοι τους, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ.

Ακόμα, ο κ. Κοτζιάς, τόνισε ότι το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Ταγιάνι ανέλαβε και το χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ήδη ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έχει στείλει γραπτή διαμαρτυρία.

Πάντως μέσω twitter ο Ταγιάνι έριξε τους τόνους γράφοντας

«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», αναφέρει με γραμμένη στα ελληνικά ανάρτησή του στο twitter ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.


Στο ίδιο πνεύμα είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΕΚ στα Σκόπια. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου του Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρει: «Η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας"».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου