Τουρκία: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη του μακελειού στο «Ρέινα»



Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου 39 ατόμων την Πρωτοχρονιά στο κλάμπ «Ρέινα» συνεχίζεται σε όλη την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Προύσα. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Πόλης από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι είδαν το δράστη.
Νωρίτερα, η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο του δράστη από selfie που είχε βγάλει ό ίδιος στην πλατεία Ταξίμ.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις έγινε στο Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια που διαμένουν πρόσφυγες και φίλα προσκείμενοι στην οργάνωση ISIS. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δολοφόνος του Ορτάκιοϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν πλέον την ταυτότητα του δράστη που φέρεται να ήρθε τον Νοέμβριο του 2016 στο Ικόνιο από την Συρία. Μάλιστα για να μην προκαλέσει υποψίες έφερε μαζί του και τη σύζυγο με τα δυο του παιδιά για κάλυψη. Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Οι αρχές που εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Πόλης, διαπίστωσαν την πορεία του δράστη πρoς το κλαμπ, όπου φαίνεται να πήγε με ταξί που σταμάτησε από την περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στις 1:15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών και μπήκε μέσα στο "Ρέινα", πυροβολώντας. Αυτός είναι όπως τονίζουν οι Aρχές ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Μάλιστα από τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου