Γερμανία: Συλλήψεις υπόπτων για στενή συνεργασία με το «Ισλαμικό Κράτος»

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες την Τρίτη στο Βερολίνο ως ύποπτους στενής συνεργασίας με μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» και έτοιμους να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για πολεμική εκπαίδευση, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας.
Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 21, 31 και 45, κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν «μια σοβαρή πράξη βίαιης ανατροπής» λόγω του σχεδίου τους να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση μάχης. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης μέσα στη Γερμανία.

Η εφημερίδα Bild, ωστόσο, ανέφερε ότι οι τρεις ύποπτοι διατηρούσαν στενές σχέσεις με μέλη του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ και επισκέπτονταν συχνά ένα μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή Μοαμπίτ του Βερολίνου το οποίο επισκέπτονταν και ο Ανίς Άμρι, που τον Δεκέμβριο επιτέθηκε σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το ιστορικό των υπόπτων, αλλά επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε τέμενος στην Μοαμπίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου