Σόιμπλε: Παρωχημένο το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από το ελληνικό πρόγραμμα θα αποτελέσει πισωγύρισμα και θα καταστήσει το πρόγραμμα «παρωχημένο». Νέες υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση.
«Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ» δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal και πρόσθεσε πως «αν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο, θα έχουμε μια κατάσταση όπου θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο».

Έκανε και πάλι υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε πως σε ενδεχόμενο που αποχωρήσει το ΔΝΤ θα πρέπει η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα να ξαναπεράσει από το γερμανικό κοινοβούλιο. «Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν εξαιρετικά χαλαρός. Η γερμανική Bundestag πρώτα θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος».


Σύμφωνος με Σόιμπλε ο Ρέγκλινγκ
Τη θέση αυτή του Σόιμπλε ενστερνίζεται και ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε πως ενδεχόμενο μη συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα θα απαιτούσε την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου.

«Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά ελπίζουμε και θέλουμε το Ταμείο να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τότε στην περίπτωση της Γερμανίας, θα χρειαστεί η έγκριση της Bundestag», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου