Ένταση στη συνάντηση του Γ. Μουζάλα με τον δήμαρχο Λέσβου

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί με το προσφυγικό. Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντηση δημιουργήθηκε ένταση, με τις φωνές ανάμεσα στους δυο άνδρες να ακούγονται μερικές φορές στους διαδρόμους του Δημαρχιακού κτηρίου και τη συζήτηση να διακόπτεται.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Γαληνός επέμεινε στην ανάγκη απεγκλωβισμού από το νησί των όσων έχουν έρθει σε αυτό. «Δεν θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείτε αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό Αφρικανών μεταναστών» ακούστηκε να λέει ο κ. Γαληνός. Από πλευρά του ο Μουζάλας επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου σε στρατόπεδο στην περιοχή της Λεμονούς, λέγοντας πως αυτή είναι η μόνη εθνικά χρήσιμη και αναγκαία λύση για το νησί.

Μετά τη συνάντηση, ο Μουζάλας παραδέχθηκε ότι στη Λέσβο υπάρχει μια ειδική κατάσταση η οποία οφείλεται στην αλλαγή των χαρακτηριστικών των ανθρώπων που έρχονται πια στο νησί και επισήμανε ότι διαφωνεί με το Δήμο στους τρόπους αντιμετώπισης της, «αλλά συμφωνούμε στην ανάγκη να συμφωνήσουμε».

«Μην περιμένετε με μια συνάντηση να καμφθούν διαφωνίες, να λάβετε όμως υπ’ όψιν το εξής: με το Γαληνό δουλέψαμε μαζί όλο το περασμένο διάστημα και έχουμε κάνει μαζί θαύματα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε το 2015» σημείωσε και διαβεβαίωσε πως έχουμε τη διάθεση να βρούμε λύση. Πρόσθεσε ότι αυτό θα απαιτήσει κι άλλες συναντήσεις και άλλες συζητήσεις και σημείωσε ότι «μοιραζόμαστε με το Δήμο την ίδια αγωνία και για τους ανθρώπους που έρχονται στη Λέσβο αλλά και για τους κατοίκους της Μυτιλήνης».

«Έχουμε μάθει ότι μπορούμε να συζητάμε είτε έντονα είτε ήρεμα και να βρίσκουμε λύσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο Γαληνός, ο οποίος επανέλαβε πως η κατάσταση στο νησί δεν είναι καλή. «Ο Δήμος αυτήν την κατάσταση την έχει μεταφέρει επανειλημμένα στην κυβέρνηση τα είπα και σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε μέχρι να βρεθεί λύση» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Λέσβου είπε: «Υπάρχει ένταση το τελευταίο διάστημα στο νησί, ανάλογα έντονη ήταν και η συνάντησή μου με τον κ. Μουζάλα».

Ο Μουζάλας το πρωί επισκέφθηκε τους καταυλισμούς της Μόριας και του καρά Τεπέ καθώς και το πλοίο «Λέσβος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στη συνέχει μετέβη στο Επιμελητήριο Λέσβου για συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του νησιού που συγκροτούν το Συντονιστικό των φορέων που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου