Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης την Πρωτοχρονιά



Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους στη ντισκοτέκ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά από ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό TRT.
Τα κρατικά ΜΜΕ στην Τουρκία μετέδωσαν ότι η σύλληψη έγινε μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους, σε κρυψώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολή, αλλά κι άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το όνομα του συλληφθέντα είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ενώ η σύλληψή του, έγινε μαζί με έναν άντρα από το Κιργιστάν και τρεις γυναίκες, από την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και τη Σομαλία.

Ο δράστης της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας, σύμφωνα με το TRT.

Την είδηση για τη σύλληψη του «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι» ανέφερε επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς συνεχάρη την αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων.

«Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου