Χωρίς ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ



Δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα στο πολυσέλιδο προσχέδιο του πορίσματος της εξεταστικής που δόθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κλείνει έτσι το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής.
Στο προσχέδιο του πορίσματος που συνέταξε η κυβερνητική πλειοψηφία διατυπώνονται παραβατικές συμπεριφορές στην λειτουργία των τραπεζών και καταγγέλεται το λεγόμενο «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ τραπεζικών στελεχών, μιντιαρχών και πολιτικών προσώπων. Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να γίνει προσπάθεια για να συνταχθεί ένα ένιαίο πόρισμα, στο οποίο θα περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις και των άλλων κομμάτων, πλην ΚΚΕ και ΧΑ όπου έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως θα εκδώσουν δικό τους πόρισμα.

Κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις καταλογίζουν στη λειτουργία των τραπεζών τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των δανείων για τα κόμματα και τα ΜΜΕ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας παραδόθηκε στα κόμματα, προκειμένου να το μελετήσουν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, ενόψει της κατάθεσης του τελικού πορίσματος την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Το προσχέδιο πορίσματος, το οποίο η πλειοψηφία παρέδωσε, στους Εισηγητές των υπόλοιπων κομμάτων αποτελεί ένα κείμενο που προσπαθεί να αποτυπώσει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο μία πληθώρα από παραβιάσεις και αδικήματα σε σχέση με το αντικείμενο της εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τα τραπεζικά δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, αναφέρει στη δήλωσή ο Αντ. Μπαλωμενάκης βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, τη στιγμή δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, αλλά πιθανώς ευθύνες και παραβατικές συμπεριφορές από μη πολιτικά πρόσωπα. «Έχουμε ονομαστικά κραυγαλέες περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ που πάμπλουτοι ιδιοκτήτες διοικούν χρεοκοπημένες επιχειρήσεις».

Σχετικά με την φημολογούμενη ενδοκυβερνητική διαμάχη που φαίνεται να είχε ξεσπάσει με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο σχετικά με την διαρροή του προσχεδίου στα ΜΜΕ ο Σ. Λάππας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και καμία διαφωνία μεταξύ των συγκυβερνώντων βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου