Η ΕΕ προτείνει την παράταση των συνοριακών ελέγχων στο χώρο Σένγκεν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε την παράταση για τρεις μήνες ακόμη της αναστολής του Σένγκεν και την συνέχιση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα σε πέντε χώρες με σκοπό την παρεμπόδιση της έλευσης των προσφύγων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να συνεχίσουν τους συνοριακούς ελέγχους για ακόμη 3 μήνες 5 μέλη της Σένγκεν, η Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία.

Στην ανακοίνωση που έγινε από την Κομισιόν σημειώθηκε ότι παρά την εφαρμογή των μέτρων που λήφθηκαν για την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και την προστασία του χώρου Σένγκεν δεν πληρούνται ακόμη στο σύνολο τους οι όροι του χάρτη πορείας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς επισήμανε:

«Σημειώθηκε πρόοδος σε σημαντικό βαθμό για την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε αυτό. Για αυτό προτείνουμε να συνεχίσουν για 3 μήνες ακόμη τους προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους οι σχετικές χώρες».

Ενώ ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε πως η Σένγκεν είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ενσωμάτωσης στην ΕΕ και ότι επιθυμούν την άρση των συνοριακών ελέγχων το ταχύτερο δυνατό.

Σε περίπτωση που το Συμβούλιο της ΕΕ δεχτεί την πρόταση η εφαρμογή που έληγε στις 12 Φεβρουαρίου θα παραταθεί για ακόμη 3 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου