Μάλοχ: Η Ελλάδα θα φύγει οικειοθελώς από το ευρώ

Ο προαλειφόμενος ως νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει και πάλι στο χείλος του γκρεμού και εκτίμησε ότι αυτή τη φορά θα αποφασίσει από μόνη της να εγκαταλείψει το ευρώ. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης.
Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Μάλοχ ανέφερε ότι το έργο της οριακής ρήξης της Ελλάδας με τους δανειστές επαναλαμβάνεται, αλλά εκτίμησε πως αυτή τη φορά θα υπάρξει διαφορετική εξέλιξη και η χώρα θα αποφασίσει να αποχωρήσει οικειοθελώς από το ευρώ.

«Το ενδιαφέρον στοιχείο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι γιατί η χώρα βρίσκεται και πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σαν να έχουμε ξαναδεί το έργο. Θα τελειώσει ποτέ; Πιστεύω ότι αυτή την φορά οι πιθανότητες είναι ισχυρότερες ότι η Ελλάδα από μόνη της θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ».

Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, έκανε λόγο «για μια πραγματικά προβληματική ζώνη» και υπογράμμισε πως «θα μπορούσε δυνητικά - δεδομένων των πολιτικών συνθηκών στην Ευρώπη – να υπάρξει μια κατάρρευση του ευρώ». Παράλληλα, εκτίμησε ότι στο άμεσο μέλλον το ευρώ και το δολάριο θα έχουν την ίδια αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου